Apputvikling – Hvor mye koster det å få laget en app?

Hvor mye koster det å få laget en app?

Vi leser fra tid til annen om de som har skutt gullfuglen i form av å lage en app som har tatt av i App Store og Google Play. For eksempel Wordfeud og Illuminati. Folkene bak har blitt millionærer nærmest over dagen, og kan leve et liv uten økonomiske bekymringer.

Etter at vi i Empatix AS har levert apper til PostNord, Bane NOR, og Pindena, tar mange kontakt med oss med følgende henvendelse:

«Jeg har en kjempepegod ide til en app, men klarer ikke lage den selv. Hvor mye koster det å få laget en app?»

Vi har fundert en del på hva som er et godt svar til dette, og kommet fram til at svaret er:

Det koster like mye som en bil

En grei bil som tar deg fra A til B kan du få for 200.000,-, men skal du ha en fullspekket Koenigsegg må du ut med over 5 millioner. Et sted mellom der ligger også prisen på en app. Som regel. Det er nemlig ingen noen øvre grense 1). Du kan alltid putte inn mer funksjonalitet. Og jo mer funksjonalitet, jo høyere pris. Man får det man betaler for i app-verden også!

Før diskusjonene kommer så langt som til funksjonaliteten  bør du imidlertid ha tenkt på:

  • Forretningsmodellen
    Hvordan skal du tjene penger på appen? Er det en betalt app, eller reklamefinansiert? Eller er det In App Purchases?
  • Markedsføring
    Det er ikke lett å bli synlig i Google Play og App Store. Per i dag er det over 3 millioner apps der. Og antallet øker raskt. Mange av appene er veldig bra, men nesten umulig å finne i skogen av middelmådige og direkte dårlige apps. Markedsføring er den største kostnaden din hvis du skal lykkes med en kommersiell app, og budsjettet bør være høyere enn budsjettet for utviklingen.

Kanskje selvsagt for bedriftskunder, men uansett verdt å minne om. En plan for finansiering av utvikling og markedsføring er sentral for at du i det hele tatt skal komme ut av startgropa med appen din!

Så – for å komme tilbake til spørsmålet om hva apputviklingen koster:
Vi har laget en graf som (uten noen form for statistisk gyldighet) viser hvor mye det erfaringsvis koster hos oss.

Kostnad for en app
Vi har gjort enkle jobber for under 200.000, og laget omfattende, corporate apps for over 1 million. Men du får til mye i spennet mellom disse ytterpunktene…

Merk at kostnaden gjelder hos Empatix, andre apputviklere kan ha andre priser og erfaringer.

Hvis du går svanger med en app-ide vil dette kanskje gi deg en idè om kostnadsbildet og jobben. Lykke til med prosessen, og ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å drøfte et konsept!

Spoiler:
Neste post vil dreie seg om hva du bør forberede og planlegge før du tar kontakt med apputviklere.

1): Det er imidlertid en nedre grense for app-kostnader, for Apple har gjort prosessen med å lansere en app i App Store til en lang og pinefull prosess.